בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> בישול ואפייה > ,תבצבץ, תטחן , דיר בעלאק 1-0 למכבי

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

בישול ואפייה

,תבצבץ, תטחן , דיר בעלאק 1-0 למכבי

המאמר קיבל את הציון: המאמר ,תבצבץ, תטחן , דיר בעלאק 1-0 למכבי קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 792  |  דורג: 0
דרג מאמר זה

שלום, קוראים לי מירי ואני הייתי מכורה לסביח של עובד.



כל הברדאק הזה התחיל לפני שמונה שנים. גרתי בגבעתיים עם בן זוג .שקלתי 51.5 קילו ולבשתי מידה 26 ( כן, יש מידות כאלו בעולם) בכול אופן, האוכל האהוב עליי היה אינסייד אווט סלמון ואבוקדו, סשימי דק יילו טייל, מרק מיסו וכמובן קולה דיאט. אני זוכרת את היום הזה שזה קרה, הלכתי עם קוזמו, כלב הגולדן שלי וראיתי תור ארוך של אנשים שלא בטוח שהייתי רוצה להתקל בהם ברחוב אלנבי בשעה 2:30 לפנות בוקר. הם כולם עמדו בתור זקופים וגאים כמו לוחמי 669 וחיכו בסבלנות שאיזה אחד מהבוטקה יציץ אליהם וישאל אותם את השאלה הגורלית "כמה כמה" בכול אופן אני זוכרת שסובבתי את הראש בתנועה קצרצרה שהזכירה את המלכה אליזבט, פוסחת עליהם כאילו היו שקופים.

למחרת שוב הלכתי לי ברחוב שינקין בגבעתיים ושוב ראיתי את אותם ברנשים מחכים בסבלנות. אמרתי לקוזמו הכלב הגולדן "קוזמו, אני הולכת על זה". עמדתי זקופה, עם האף למעלה וחיכיתי לתורי. ואז שמעתי " לבצבצ, לטחן,לפטרל, כמה כמה? הפועל? מכבי? הסתכלתי מסוחררת אל המוכר, ואז על הפיתה ושוב על המוכר ועניתי בסנוביות של בתולת סביחים "אדוני, תעשה מה שאתה מבין, אוקיי?"

וזהו, אני לא זוכרת מה קרה משם עם הפיתה, הביצה והחצילים... אני רק זוכרת את עצמי צהרים – צהרים, ,ערב- ערב, מוצ"ש- מוצ"ש, צאת יום כפור- צאת יום כיפור ,עומדת זקופה בשביל לקבל את הפיתה שלי עם הביצה,הטחינה, הבצל והעמבה.... אפילו העמידה שלי עם חצי כתף קדימה וראש ב-40 מעלות וטחינה בצד הפה השתפרה עם הזמן. חברים- הפכתי למכורה.

כעבור 8 חודשים שקלתי 61, העמבה התפזרה בצורה שווה בגוף כך שלא איבדתי את הפורפוקציות בגוף, את מידה 26 נתתי לויצ"ו וגם מבן הזוג נפרדתי –ריח העמבה שנדף ממני שבר אותו L .

כבר שבע שנים שלא הרחתי את הסביח של עובד... אוי כמה אני מתגעגעת. שלום קוראים לי מירי ואני הייתי מכורה לסביח של עובד.

לכבוד עובד והביצה שאין כמותה, החצילים שטבולים בדיוק בכמות השמן הנכונה, הפטרוזיליה שקצוצה בגודל הנכון כך שאין מצב שהיא תיתקע בשיניים והפיתה העסיסית הזאת שאף פעם לא עושה צרבת קבלו מתכון של בייבי חצילים מאודים בבמבוק ברוטב פיקנטי:



10 חצילים קטנים "ביבי חצילים"

סיר אידוי מבמבוק או כל סיר אידוי אחר

רוטב:

2 כפות רוטב סויה בהירה

1 כפית סוכר חום

1 כפית שמן צ'ילי (לאוהבי החריף – זה מוסיף בטירוף)

1 כפית שמן שומשום

1 כף טחינה גולמית

1 כף מירין

1 כפית סאקי (לא חובה אם אין)

2 כפות מים מהברז

2 בצל ירוק חתוך קטן

1 כף ג'ינג'ר מגורד



אופן ההכנה:

מחממים מים בסיר אידוי
מניחים מעליו חסה או כרוב כדי שהחצילים לא יידבקו
בעזרת מזלג מחוררים את החיצונים
מערבבים את כל חומרי הרוטב
מאדים את החצילים עד שהם רכים
מקלפים אותם כשהם חמים
מסדרים בצלחת הגשה ומערבבים עם הרוטב.
מגישים בטמפרטורת החדר.
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור בישול ואפייה

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים